lördag, mars 04, 2006

På 3:e plats...


BÄST: Champions League, Simpsons, David Letterman Show, Lyckochansen, Veckans färskingar, Veckans hitvarning, The Shield, FCZ, The Guardian, Simpsons och Seinfeld.
SÄMST: Totally outrageous behaviour, Studio Virtanen, Celebrity Poker Showdown, Fear Factor USA och Smallville.

För tre år sen hade nog ZTV kommit sist, men dom har verkligen kommit upp sig de senaste åren, och jag tror att det var ett genidrag att börja crossa programmen mellan TV3 och ZTV. Vi får de bästa TV3 programmen, men slipper den mesta skiten. Det finns en del gnäll om att ”dom bara visar musikvideos på dagarna”, men även om det faktiskt är lite bättre klass på musikutbudet här än på MTV och videosen är lite snyggare, så finns det andra saker som är mer intressanta. Till exempel Champions League och kvalitets serier som The Shield och FCZ (och kommande HCZ) som visserligen var katastrofalt producerat men hade bra karaktärer. Dessutom är David Letterman bättre än både Jay Leno och Conan och Oprah, så är det bara.

TILLÄGG 1: Lyckochansen har verkligen växt och blivit det bästa spelprogrammet på svensk teve. Att sitta och lyssna på programledarnas trettio minuters meditativa utläggningar om vädret och olika uttal av bokstäver har blivit väldigt bekvämt. Man sitter helt enkelt och njuter av hur jobbigt och skämmigt dom har det. Nästan som att kolla på komediserier på SVT.

TILLÄGG 2: ZTV kör visserligen också repriser på Nicolas Cage filmer varje onsdag klockan 21, men inte samtidigt, så då kan man slå över på TV3 och kolla på Top Model eller Scrubs istället.