måndag, november 06, 2006

Söka manusstöd

Nu har jag precis gjort klar vår manusansökan till SFI. Det kan se lite krångligt ut, men det är det inte egentligen. Det är bara som dom vill skrämmas för att dom inte ska få in så många ansökningar. Dom hatar att få in ansökningar. Hade filmkonsulenterna fått bestämma hade dom bara velat få in manus av folk som redan har gjort en massa filmer, och som är "experter", för då hade dom "sluppit läsa en massa amatörskit".

Man går in på www.sfi.se, och sedan vidare på Filmstöd och sedan högst upp i den högra raden står det "produktionsstöd" och "läs om och sök stöd här". Då kommer du in på "produktionsstöd" och hittar alla stöd i högra spalten. Välj "manusstöd" och "sök stöd här".

Sedan följer en ganska detaljerad beskrivning på hur du ska göra. Det är bara att gå igenom de olika stegen och fylla i namn på manusförfattare, regissör, bolag, adress, org. nr, hur mycket du vill söka och hos vilken konsulent (beroende på om det är dokumentärfilm, barn- och ungdomsfilm eller "vuxen"-långfilm).

När du har fyllt i denna blankett så skriver du ut den. Och på utskriften får du reda på vad du mer behöver ha med i din ansökan. Vilket då är treatment eller manus, CV, kostnadskalkyl och tidsplan. På kostnadskalkylen ska du skriva hur du ska använda pengar du söker. T.ex. lön, telefon, kontorsmaterial, lokalhyra etc. Max är 50 000:-. Eftersom det i praktiken kostar mer än så att skriva klart ett manus så kan du även lägga till din egen insats här. Att du själva satsar en månads arbete i projektet. I tidsplanen ska du beskriva när du ska skriva och när filmen eventuellt ska bli av. Du kan dela upp i olika steg, t.ex. när ett treatment ska vara klart, ett första utkast och den färdiga versionen.

Du kan även skicka med foton, en pilot eller annat som ger en tydligare bild av projektet.

Piece of cake. Överös dom med manus nu!

OBS: Komihåg att vi dock har inte fått något manusstöd sen i inledningen av 14suger, så hittar ni nån som är bättre på att söka så är det kanske bättre haha. Till 14suger fick vi 100 000:- att lägga in i inspelningen. Eftersom vi inte fick förhandsstöd fick dom kalla det något annat...

2 Comments:

Anonymous Anonym said...

Tusen tack Martin! you the man! :D

En fråga dock. vad händer om man inte har något bolag som står bakom dig osv? vad ska man skriva då?

Jag har ingen regissör eller något sådant heller. Jag är helt själv i "teamet" just nu.
Har dock en fantastisk ide och ett halft färdigt grov manus, men inte mera än så..

Hur tycker du man ska gå till väga då?

måndag, 06 november, 2006  
Blogger Dansk Skalle said...

tjena
jag ringer i eftermiddag så snackar vi

men det är inga problem, det där ovan.
fast om man får stödet måste det dock gå via enskild firma, ett handelsbolag eller aktiebolag.
det är så dom betalar ut pengarna.

eventuellt kan du gå via t.ex ivica eller oss istället.
fast det kan va gött att ha ett bolag också

tisdag, 07 november, 2006  

Skicka en kommentar

<< Home